golferselleboog

Wat is een golferselleboog?
Een golferselleboog is een overbelasting van pezen en/of spieren van de onderarm van de polsbuigers. De aanhechtingen van de pezen van deze spieren zitten aan de binnenkant van de elleboog. De naam golferselleboog is wat misleidend omdat slechts bij een klein percentage personen de klachten door golfen komen.

 Klachten

De meeste voorkomende klacht is een pijnlijke plek op het bot aan de binnenzijde van de elleboog. Soms straalt deze pijn uit naar de onderarm/hand. Zelfs als de arm niet belast wordt kan de pijn aanwezig blijven. Vooral het ballen van de vuist en buigen van de pols zijn pijnlijk.

Als de klachten niet worden behandeld kan deze aandoening chronisch worden.

Oorzaken

De belangrijkste oorzaak is een overbelasting van de spieren in de onderarm die de hand/pols buigen.

De golfersarm komt veel voor bij mensen die een muziekinstrument (bijv. gitaar of viool) bespelen, bij sporten zoals klimmen en golfen, bij mensen die veel op de computer moeten werken en bij ambachtelijke activiteiten als houthakken, schilderen of hameren.

Wil je zelf aan de slag met het herstel van jouw klachten?

Vraag dan hier de (gratis) zelfhulpmodule aan voor bovenstaande aandoening

Heb je een vraag over deze aandoening? Stel deze dan gerust. Fysiotherapeuten van mijnfysiothuis.nl geven (gratis) antwoord op uw vraag.

PS. Wij houden ook niet van SPAM, jouw gegevens worden alleen gebruikt voor onze dienstverlening. Voor meer informatie, bekijk onze Privacyverklaring.