tenniselleboog

Wat is een tenniselleboog

Een tenniselleboog is een overbelasting van pezen en/of spieren van de onderarm van de polsstrekkers. De aanhechtingen van de pezen van deze spieren zitten aan de buitkant van de elleboog. De naam tenniselleboog is wat misleidend omdat slechts bij een klein percentage (<5%) personen de klachten door tennis komen.

Klachten

De meeste voorkomende klacht is een pijnlijke plek op het bot aan de buitenzijde van de elleboog. Soms straalt deze pijn uit naar de onderarm/hand. Vaak neemt de pijn toe bij bovenhands tillen, bij knijpen en bij het strekken van de pols de elleboog gestrekt is.

Ook kan bijvoorbeeld het vasthouden van een pen of typen/werken met een computermuis beperkt zijn.

Oorzaken

De belangrijkste oorzaak is een overbelasting van de spieren in de onderarm die de hand/pols strekken. Vaak zie je klachten ontstaan door handeling waarbij je met de hand in iets knijpt en dan moet draaien, bijvoorbeeld met de schroevendraaier of bij veel poetswerk.

Wil je zelf aan de slag met het herstel van jouw klachten?

Vraag dan hier de (gratis) zelfhulpmodule aan voor bovenstaande aandoening

Heb je een vraag over deze aandoening? Stel deze dan gerust. Fysiotherapeuten van mijnfysiothuis.nl geven (gratis) antwoord op uw vraag.

PS. Wij houden ook niet van SPAM, jouw gegevens worden alleen gebruikt voor onze dienstverlening. Voor meer informatie, bekijk onze Privacyverklaring.